About Store Forum Documentation Contact



Post Reply 
Editing world once again
Author Message
kulesz Offline
Member

Post: #1
Editing world once again
Hi,

Is it somehow possible to make a dynamic world (changing heightmap, materials, objects) in game and edit it in editor? For now I have somehow changeable terrain, but I can't open it in editor.
10-24-2011 08:20 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #2
RE: Editing world once again
Think you'll need to use a custom Game::Area::Data struct and override the customSaveWant() method. From header:

virtual Bool customSaveWant(); // you can override this method and return true, this will cause saving the full Area into the game world folder
10-24-2011 08:45 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kulesz Offline
Member

Post: #3
RE: Editing world once again
I'm using this, but it doesn't seem to generate files readable by editor.
10-24-2011 09:26 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #4
RE: Editing world once again
Not sure then.. Does that overwrite the Edit folder or the Game folder? Can't remember..

Perhaps this is not possible to do then. My guess is that since it's custom data, the editor cannot actual load it in. Esenthel will have to confirm.
10-25-2011 06:22 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kulesz Offline
Member

Post: #5
RE: Editing world once again
That would be bad :-/ I've just managed to successfully create a 16384 x 16384 meter procedurally generated world with EE, but it's kinda hard to manage, test and debug such a creation :-)
10-25-2011 06:40 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #6
RE: Editing world once again
How about export the terrain as heightmap images and import them into the editor?

You can always make your own editor wink wink
10-25-2011 07:26 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
kulesz Offline
Member

Post: #7
RE: Editing world once again
Well, own editor seems to be the only choice :-)
Exporting bitmaps won't make it, because there are a lot more data (objects etc.).
10-25-2011 07:40 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Driklyn Offline
Member

Post: #8
RE: Editing world once again
I have a feeling using data saved via customSaveWant() within the editor is what the "Customizable World Editor" feature is for: http://www.esenthel.com/?id=buy.

Use the Header Browser tool to look in the "_\Extra\WE" headers. It might be possible to use the WorldEditor class to save out the data correctly (look at Edit::WorldEditor::load, Edit::WorldEditor::objCreate, and Edit::Obj).

These are more or less just guesses though, Esenthel should know more..
10-25-2011 09:16 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Offline
Administrator

Post: #9
RE: Editing world once again
The thing you've been currently using modifies the game folder
Editor operates on edit folder. For which you'd need customizable world editor in company license
10-25-2011 10:53 AM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply