About Store Forum Documentation Contact



Post Reply 
Programmable Colour Change of the Terrain in 1.0
Author Message
LykosEpp Offline
Member

Post: #1
Programmable Colour Change of the Terrain in 1.0
Is there a way to change the colour of the terrain using the code if for example the height is bigger than a value?
I look at the heightmap.h tutorial but i dont understand and i am not sure that it does the same thing.

Specifically, i already have created my world and i want to put white colour on top of mountains.. I want to do it using the code not the editor.

Thanks!
02-27-2013 03:33 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Online
Administrator

Post: #2
RE: Colour Change
Hi,

Adjusting World Editor's data (in the Editor stage) by Code is not yet available.
02-27-2013 03:38 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
LykosEpp Offline
Member

Post: #3
RE: Colour Change
That means that i can't do it?
02-27-2013 04:04 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ogniok Offline
Member

Post: #4
RE: Colour Change
You can create your application which will load the world, then colorize the terrain the way you want and save it. smile
02-27-2013 04:47 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
LykosEpp Offline
Member

Post: #5
RE: Colour Change
Hmm interesting!How can i do that?Can you please give me some more information about the way i could create this application?
02-27-2013 10:44 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ogniok Offline
Member

Post: #6
RE: Colour Change
Load the world as you normally do it, then according to Game::World.hmHeight() result set the color you want (There is function to set certain material on heightmap - Search Engine Headers for it). After the work is done, save the world.
02-28-2013 10:29 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Esenthel Online
Administrator

Post: #7
RE: Colour Change
That will affect the "game version" of the game , you won't be able to see the changes (and will lose them) when opening in the Editor.
03-01-2013 01:21 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Ogniok Offline
Member

Post: #8
RE: Programmable Colour Change of the Terrain in 1.0
You are talking about opening it in the Editor 2.0, right?
03-01-2013 05:56 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
LykosEpp Offline
Member

Post: #9
RE: Programmable Colour Change of the Terrain in 1.0
No I'm doing it on Editor 1.. Should i upgrade? Is the demo version enough for my project?
03-03-2013 04:07 PM
Find all posts by this user Quote this message in a reply
Post Reply